søndag 9. januar 2011

NED PÅ JORDA


Lørdag ble en interessant affære.
Etter rene heltedyrkelsen fredag ettermiddag, er det vel vanskelig å underslå at vi var litt høyt oppe.
Dermed fikk vi et selsomt møte med virkeligheten utover dagen lørdag. Vårdal startet dagen med en velt i alles påsyn på stranden. Så kjørte vi oss fast i sanddyner med bilen. Måtte ha hjelp av Dakar-deltager med egnet skyss og kjøreferdighet. FLAUT.

Vi fløt likevel videre på oppturen da Mats ble stoppet av politiet. Deres ønske var at han skulle kjøre på bakhjulet!. Mats leverte - og gikk fri! Tviler på om det hadde skjedd i Norge.

Så kom nonchalansen - og det førte oss nær ut i store probelmer. Midt oppe i ørkenen med 20 mil i hver retning fikk vi spørsmål fra andre bikere om hvor mye bensin vi hadde med.  HÆ?

Vi var i trøbbel. Men etter 7-8 mil oppunder 5000 moh. i ørken! dukket en liten landsby opp. En lokal helt med drivstoff i bakgården boblet villig vekk fra opplagrede plastkanner. Det ble faktisk vår redning.
Videre gikk det slag i slag.
Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Denne nesestyveren gjorde at vi måtte skjerpe oss. Dermed kom konsentrasjonen tilbake, og en ny opptur tok til. 
Vannvittige naturopplevelser sto i kø mens vi forserte milevis med bra vei innover i Bolivia. Bolivianere i full skrud sto gatelangs hele veien mot La Paz.
Godt ut på kvelden rullet vi inn i millionbyen i bekmørket. Litt skummelt.
Jarle traff perfekt med timing på vårt overnattingssted. Et sveitsisk hotell av høy klasse - i boliviansk målestokk - var akkurat det vi trengte for natten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar