søndag 9. januar 2011

I Thor Heyerdahls fotsporI dag ble det kun 18. mil. Men vi har vært på hjul hele dagen. Jarle er den fødte roadcaptain! La Paz by er schvææær. Jarle har tatt oss rundt med den største selvfølgelighet på til dels sviktende GPS. Imponerende.

Dagen begynte herlig med frokost av mellom-europeisk klasse. Käse und schinken på vårt sveitsiske hotel. Litt sprøtt å oppleve dette her borte i tykkeste Sør-Amerika.

Så blogget vi litt og kikket på bilder, før vi satte i marsj.  Oppover i byen bar det. La Paz er en millionby med verdens største høydeforskjell. Det er bortimot 1000 meter forskjell fra nede i byen til opp på platået i øvre bydel. Vi bor på 3200 moh. Platået ligger på 4000 moh. Det går greit for oss i høyden.

Etter en kjapp lunsj fikk vi - endelig - vasket kjøretøy på en noe spesiell carwash her i byen.(se bilde).  Etter dette la vi kursen mot Titikakasjøen. Der endte vi opp hos sønnen til han som konstruerte RA II sammen med Thor Heyerdahl. Vi  endte opp med litt souvenirer, samt forsikringer om å hilse hjem til Thors slekt på Lillehammer.

Nå skal vi spise middag. Med vin til.

I morgen bærer det høyt. Vi skal bryte 5000 meters grensen. I tillegg blir det tur på "Dødsveien".
Om og når vi får rapportert om dette er usikkert.
Men - vi er positive; SO LONG!

4 kommentarer:

 1. Heisan. Utrolig artig lesning en mandag formiddag på jobb. Tenk å være helter! Skjønner godt dere nyter det. Vi ser på Rally Dakar på TV og tenker at dere opplever faktisk det samme. Og ser sikkert like møkkete og ulekre ut som de gutta som kjører rally - hvilket får oss kvinnelige fans direkte ned på jorden. Familyen til Kjell har prøvet å legge inn kommentar, men det ser ikke ut som det har lykkes helt. Vi skal yte dem litt bistand i kveld, så ramler det nok inn oppdatering derfra. Kos dere, det er helt fantastiske opplevelser dere får være med på - ja, jeg er i alle fall misunnelig. Men gleder meg til det showet og oppsummering som må komme når Kjell er hjemme igjen. Be careful. BareKaos

  SvarSlett
 2. Leser bloggen deres så ofte jeg kan. Utrolig spennende! Blir i overkant missunnelig!Lykke til, og god tur videre.

  SvarSlett
 3. Herlig lesning fra sofakroken.
  Det hilses fra lørdagskafégjengen på Granums
  Ønsker alle heltene kjempefin tur videre.

  Jarle... IKKEno bakhjuls-stunt på DØDsveien !!

  Mvh
  Alien

  SvarSlett
 4. Spennende å følge reisen her på bloggen. Virker som det er stor variasjon i både høydemeter og opplevelser. Mor/bestemor på Vingnes oppdateres jevnlig :-) God tur videre!

  Hilsen Anne

  SvarSlett