torsdag 5. januar 2012

NÅ PIRRER DET IGJEN


NY TUR........ LEK OG LÆR I MAROKKO 2012
Denne gangen blir det uten følgebil. Turen som er planlagt, blir utenfor stuedøra og da er vi enige om å droppe unødvendig hæft. Vår turkamerat Teigland syntes nok dette ble tamt for voksene karer og framprovoserte spontan-fraktur i handledd. tommel og fingerben som en liksomgrunn til å være hjemme i snøen. Overlater sine følgevenner helt til seg selv.
Da Jarle og Per ikke liker å kjøre alene med seg selv, var det naturlig å fylle på med nye.
Hans Petter har allerede vært med på en av koseturene i Tyrkisk natur og Odd Magne er jo sjaførlærer med 2 terminer fordypning i kamel. Helt til slutt melder Kenneth seg på, han kjenner ingen av oss. det er vel like greit.
Kenneth viser seg raskt å være skikkelig interessert, med mye info på lager. I motsetning til reiseleder og eneveldene guide, forstår han seg i tillegg på slike moderne GPS og data greier.Med 40-50mil rekkevidde og moderne elektronikk, åpner det seg muligheter for fine snarveier i ett lite, men spennende land.
Nå er det service på sykler og bil som tar syklene til startgropa nede ved Malaga
Prøvestabling er utført og viser plass i overflod.Ruta er nå overført fra papirer til GPS med noter i tillegg Det er forsøkt å finne små grusveier så tidlig som mulig, for å unngå sleip og farlig asfalt med huller som det står i reiseguidene. Når fjellene er passert går ruta fra grenseområdet i Øst retning kysten langs gamle Dakar ruter i ørken og elveleier, med passering av noen severdigheter og turistfeller,før vendreis fra Sidi Ifni med nye ruter hjemover.
Diverse traverseringer uten synlige spor i Google Earth
skaper som regel de største oppleveler underveis. Da er
topo skisser godt å ha ( ingen knapper eller zoom men
god oversikt ) ....................................................................

1 kommentar:

  1. Ønsker dere en riktig god tur. Håper dere oppdaterer bloggen underveis med bilder og gode historier

    SvarSlett